Cumartesi, Kasım 24, 2012

-ayva-lardan bi demet*




 Fotolara uygun şarkı koyayım da modunuzda kaymaya sebebiyet vermiyim diye sizin için ne buldum bi bilseniz.Vintage Arabic Swing .Vallahi billahi çok eğlenceli.

VINTAGE ARABIC MUSIC "SWING" by Hanan and Feyrouz

Cuma, Kasım 23, 2012

James Stewart&Grace Kelly 'Rear window'da uyar*


Hem mübarek gün hemide çok hoş.Öpüşmek için hiç bir engel yok.
Clark Gable ve Vivien Leigh "Gone with the wind" performansı bekliyorum sizlerden .

Kiss

Perşembe, Kasım 22, 2012

yallaaa flowers yallaa Riii yallaaa Raviiiiiiid*


Bazen hepsini kafama takıp tüm günü öyle geçirmek istiyorum.Saksı gibi.
Şapka gibi.
Elime geçen her çiçeği kafama götürmemin tek sebebi budur.
Yapmadığım şey de değil bu arada.
Bu çöl çiçeklerinin hepsini kafama takıp Riff ve Ravid'in içinde olduğu bu klibe atlayıp,tribal oryantal yapmak istiyorum.Atarım da göbeği ha!Ravid'de bi nevi çiçeğim sayılır zaten.En yakın Tel Aviv konserinde ordayım!

Riff Cohen&Ravid Kahalani - A Paris

Çarşamba, Kasım 21, 2012

önümüzdeki boardlara bakacaz artık*





Bi yerlerde hayat ve saate dair her-şey (ama her-şey) durup dururken diğer yanda acayip şeyler oluyor. 'Fear Can Be Erased from the Brain' araştırma yazısını okuyunca ''insanoğlu her bi şeyi yapabilir amk '' diye insanlığın kudretinden korktum.Yeminle...düşünmüyor değilim;20 yıl sonra isteyenleri tekrar maymuna felan çevirebilecekler mi?Çok bilimsel girdim di mi?

Tamam beeee değişiyorum konuyu,,,zııııttttttttttt geri alıyorum yazıyı.
Artık deve meve sapına kadar turistik olduğu için daha local bir mevzu ile sadede gelme gayretindeyim.Mısır'lı gençler şakır şakır desert-ride uzmanı olmuşlar.İzlemesi o kadar keyifli ki tarif ederken abartıya kaçma olasılığım fazla diye yoğun bi tarife girmiycem.Ama şunu söyleyebilirim ki ;durmadan bi 2 saat aralıksız seyredebilirim onları.
'Desert-ride mı ?Kimseye bi şey olmaz gider bana olur,giderim kafam kadar akrebin yuvasına toslarım?' şeklinde ilk Türk kız tepkisine karşılık
Morihei Ueshiba'nın sözü fısıldandı kulağıma :“Life is growth. If we stop growing, technically and spiritually, we are as good as dead.”
Niyahhh ,tamam o zaman izleyin de görün Türk'ün azmini diye içinde kendiminde olduğu şöyle bir sand boarding videosu paylaşmak isterdim lakin üzgünüm.

He bu arada kulağımda:

Jaco Pastorius - Come On, Come Over

Per me,ciccino mio*


Öyleyse*bu haftayı*Boris Vian haftası ilan ediyorum lakin bu karşılaşmalarımız sıklaşmaya başladı.Kırmızı kurşun kalemle çember içine alınan o minicik,saplanan ve alımlı sözleri pek tesadüf olarak ele almak istemiyorum.Bu kesinlikle kendi Boris dilinde ''günaydın Değer!'demek.

Boris Vian - I've Found a New Baby


Salı, Kasım 20, 2012

Spice Up Your Life


En şık safranlara kur yapabilir,körilerle meşk edebilir ve zencefillere body-fuck münasebetine sıcak bakabilirsiniz.O kadar diyorum.Kokuları başka,tadları daha yoğun ve hell yeah baharat yolu.İşin uzmanları var burda,bildiğin bilim.Ben ise bir garip isot diyarından kopup gelmiş yolcuğğğğ. 'Siz zerdeçalı nelerde kullanırsınız?' sorusuna 'heee hööö ,biz, valla şey, maximum hardcore köftebaharına kadar ufkum' diyen ben.

Buranın kendine has karışım ekürüleri de çok başarılı ama sanırım benim damak tadım Hindistan karışımlarından daha çok haz almakta.Lakin burda kullandıkları maydanoz tozu(ve ısrarla her yemeğe yakıştıklarına innadıkları) bana çok yabancı geliyor.Aynı şekilde taze maydanoz tadı da bi garip,bizim alışık olduğumuzdan faklı bi tadı var.(oysa tip olarak similar).O tozu, zencefil karışımlarına ve safranla buluşturmasalar aslında buranın da baharat karışımlı tadlarının fanatiği olabilirim ama şimdilik birinci sıramda değil.

Bi de ne zaman baharatlarla ilgili bilgiler dinlesem,hoppp 5 dakka sonra unutuyorum.Bazen not alıyorum ama sonra kullanamıyorum.Oysa baharata olan görsel,kokusal ve damaksal aşkımın elime de yansımasından yanayım ama gel gör ki unutuyorum arkadaş.Yine fiks bilinenlere talim:karabiber,pulbiber,sumak,kimyon,kekik,tarçın(olur ha kurabiye ve kek yaparız) ve yayla çorbasına nane.Allahtan bu Türk anne aspiratör üstü baharatlıklar ekibine 'Tarhun otunu' ekleyebildim de başım dik.Bilirsiniz o ekibe yabancı baharat zor girer.Biraz göt ister afedersiniz.Bu baharatlıkların olmazsa olmzı ise üzerinde ne yazıyorsa içinden başka bi şey çıkmasıdır.Baharatlığın üzerinede 'nane' yazıyorsa onun içinden başka bi şey çıkmasına hazırlıklı olun ,mesela 'kekik' hatta annemden ilham alarak uçuyorum 'toz şeker'.Velhasıl bu zinciri kırasım var.O aldığım köriler kavanozlarda kullanılmamaktan topaklaşsın istemiyorum,bildiğin hissetmek istiyorum.Burda daha da emin oldum.Sanırım daha derinden kokladım mevzuyu.Evde miladı geçmiş defne yapraklarım öylece durur durur,duruşuruz.O kavanozun dibinde 2 yıldır bekleyen hindistan cevizi tozunun 40 yılda bir yapılacak kek için sırasını beklemesinden sıkıldım,bak burda salatalara koyuyorlar.

Şimdilik özel karışımlar hazırlatıyorum.
Herneyse bi gaza gelmişim bi gaza gelmişim ki,,üfffff

Spicy&Tasty

me too*


''Me Quedo Contigo ne demek?'' diye sordum.
"se me das a elegir, me quedo contigo" dedi ve çevirisini yaptı:''If you choose me I stay with you''
ve altına iliştirilmiş minik bir ''me too'' eşliğinde.Kızaran dört yanak gün batımına çok yakışırmış meğersem.

Kaynakça ve konunun sebebiyet unsuru şarkı:

Manu Chao - Me Quedo Contigo

Pazartesi, Kasım 19, 2012

bütün palmiyeler benim*








molto beneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(

The Coup - The Stand


zincirleme Vian tamlanması*


'Arzularınıza hep direnebildiniz, hala direniyorsunuz. bu yüzden hayal kırıklığına uğramış olarak öleceksiniz.' diye sıralanan Boris Vian sözlerini ilk Ferhan Şensoy'un ağzından duydum.Ferhangi Şeyler oyunundaydım ve yıl bilmem kaç o zaman.Oyun devam ederken, karanlık tiyatro salonu  içinde çantamdan mininot defterimi çıkarıp not etmeye çalışmıştım bu sözleri.Ertesi gün ilk işim gidip bir Boris Vian kitabı edinmek olmuştu.Bir yandan da düşünüyordum:'evet,arzularımla yaşamalıyım,özgür bırakmalıyım onları,benim bi ruhum var,sonucu boka batmak olsa da izlemeliyim bu ruhu,onları kilitler ve toplumsal klişeler içinde boğarsam ilerde ağzıma sıçıp hesap sormazlar mı?'.İşte o günden sonra Boris Vian ile dost ilişkimiz başlamış oldu. Bu yüzden Ferhan Şensoy'u hep çok severim.
Beni güzel insanlarla,yeni cümlelerle,ıslah olmaz göz banyolarıyla,leziz notalarla,çeşitli formlarda.ki aşklarla ve yeni gökyüzleri ile tanıştıran herkesi çok severim.
Ha unutmadan bu ikilinin beni tanıştırdığı başka biri daha var :

Duke Ellington - All The Things You Are